Shoqata e Doktrinës se Krishtere

M.U.S.E.U.M.

Kush jemi

1907. Malta. Nje prift i ri i sapo emeruar i quajtur Gjergj Preka ftoi nje grup të rinjsh ta shoqeronin ate në takimet me tema shpirterore. Qëllimi i tij ishte të krijonte nje shoqeri per njerezit të cilet deshironin të trajnoheshin dhe punonin me katekizem- Ai mendonte se jo gjithcka ishte bërë mirë në famullitë kishtare. SDK u lind. Në të hynë shumë anetarë. Ata hapen dhe krijuan qendra katekizmi në më shumë famulli kishtare çdo vit – jo pa probleme dhe pengesa. Gradualisht qendrat u hapën edhe në vende të tjera perveç Maltes. – Së pari në Australi dhe pastaj vende të tjera në Afrikë dhe në Evrope. Sot SDK vazhdon punen e saj ne Malta, Londer, Kenia, Peru dhe Shqiperi.

Botë e ndryshme – metoda të ndryshme, por e njejta udhëheqje – përhapja e fjales së Zotit dhe kalimi i besimit tek të tjeret, fëmije, të rinj dhe të rritur gjithashtu. Si themeluesi tonë shumë vjet më parë edhe ne jemi të frymezuar nga fjalet e Shen Palit sipas Timoteut:

“Pasoje tek njerez të besueshem atë që ti ke degjuar prej meje përmes shumë deshmive dhe si kembim ata do të jenë në gjendje të mesojnë të tjeret”  (2 Timoteu 2:2)

Members Area